Moje fotka
mentzer's boy paul85pavel@seznam.cz

HAMMER STRENGTH - GROUND BASE

LifelineUSA

ALL STARS HYPER AMINO BCAA

ALL STARS HY PRO 85

úterý 12. července 2011

Mike Mentzer Heavy Duty training Rozšířené tajemství

Zatímco mnoho lidí zná základy Heavy Duty školení,pokročilé techniky jsou známé jen málo. Pokročilé a extrémně pokročilé techniky byly plně prozkoumány a zkoušeny Mikem v pozdních 70. letech, ale po neslavné 1980 Mr.Olympia, Mike odešel ze soutěže. Poté působil jako osobní trenér a soustředil se na to, co je nejlepší pro začátečníky a mírně pokročilé.

Lezení po žebříku intenzity

Mike věděl, že jako kulturista aby rostl  a byl větší a silnější i nadále, musí být tréninkem vyprodukovám ještě intenzivnější stres . Pokud stres není intenzivnější ,bude stagnovat a zůstane na stejné úrovni, velikosti a síly.


Začátečníci

Pro začátečníky je silový tréninkový program  obrovský skok v intenzitě když netrénujete, a to je důvod, proč dělají takové rychlé zisky na prvním místě. Chcete-li zachovat pokrok  můsíte jednoduše stále zvyšovat hmotnost a snižovat dobu odpočinku mezi sériemi. Když se zastavíte ve vytváření zisků tímto způsobem, jste připraveni na další úroveň intenzity.

Meziprodukty


V této fázi je nutný intenzivnější stres, to provedete pomocí Před-Vyčerpáním série, například sérií předkopávání na selhání následovanou sérií leg pressu (nebo dřepy) k neúspěchu. Také vynucená opakování a negativní opakování,který bude nad rámec bodu pozitivního selhání může být občas používány.. Tyto techniky bude provádět někdo  na pokročilé úrovni, Mike dosáhl tohoto bodu, a použití těchto technik se už nemohl dostat aby byl větší nebo silnější, tak byl nucen udělat další výzkum na nejvyšší úrovni intenzity.




Pokročilý


Mike popisoval,jak sám ve fázi pokročilého cvičence mohl vyvinout tak nebývalé úsilí a sílu,že každé opakování a každá série byla provedena s neuvěřitelnou intenzitou..S takovou intenzitou,že kyslíkový dluh a hladina kyseliny mléčné ve svalech narůstaly témeř okamžitě po započetí tréninku a dosahovaly takové úrovně,že musel sérií ukončit,protože došlo ke svalovému vyčerpáni. Zaměřil se tedy na to, aby mohl udělat ještě více intenzivní opakování, zatímco současně zpomaluje hromadění kyseliny mléčné a nástup kyslíkového dluhu ve svých svalech.


Toho se mu podařilo dosáhnout pomoci jeho vlastní verze tréninku s pauzou.
Mike nejprve použil tak těžkou zátěž,která by mu umožnila provést jen jedno opakování ale zároveň technicky čistě.
Po dokončení tohoto jediného opakování položil činku na zem,napočítal 10 vteřin (jednadvacet,dvaadvacet........).Díky těmto 10 vteřinám se ze svalu odplavily odpadní látky a měl znovu dostatek energie na další opakování.S 10 vteřinovou pauzou zvládl provést několik dalších opakování.Potom musel volit mezi dvěma způsoby.Buď mu s cvičením pomáhal sparingpartner,nebo ubral zátěž o 20%.Poté odpočíval 15 vteřin a provedl další opakování a měl znovu na výběr dopomoc nebo snížení váhy.



1 série s použitím odpočinkových pauz:
1 opakování s maximální zátěži
                10 vteřin odpočinek1opakování s maximální zátěží
                10 vteřin odpočinek1 opakování se zátěží sníženou o 20% nebo jedno sílové opakováni s maximalní zátěží
                15 vteřin odpočinek1 opakování se zátěží stejnou jako při předešlém opakování nebo jedno sílové opakováni s maximální zátěží



Supermoderní HEAVY DUTY

Dalším stupněm intenzity je tzv. infitonický trénink.Ten byl pojmenován po INFItonických_INFImetrických cvicích.,které počátkem 70tých let představil Arthur Jones.Mike odcvičil pauzovou sérií o maximálním počtu opakování  a pak provedl ještě sérií negativních opakování.Popisoval,jak jeho tréninkový partner mírnou silou působil proti čince během negativních opakování,on pak musel proti této síle bojovat a současně cvičil co nejpomaleji to šlo.Poté asi 15 sekund odpočinula dal si další sérií.
Řikal tomu nejvyšší stupeň Heavy Duty Omni-contaction trénink,protože byl založen na třech způsobechkontrakce svalu-zvedání váhy během pozitivní fáze,pokladání váhy během nagativní fáze a její udržení ve chvíli kontrakce.

Během Omni-Contraction tréninku dosahoval Mike vždy maximální kontrakce.Během nagativní fáze klidně třikrát pohyb dolů zastavil a sostředil se na statické držení kontrakce ve svalech.Poprvé udělal přestávku v horní fázi,pak v polovině pohybového rozsahu a pak kousek před koncem.Během každé takové přestávky počítal do tří.






Výsledky

Mike a jeho bratr Ray používali tyto pokročilé a super pokročilé techniky  v létě roku 1979 a to mělo za následek,že Mike získal 14 liber čisté svalové během 9 týdnů (při ztrátě tuku a již pokročilé úrovni hmoty a síly).









Publikováno se svolením Paula Beckera  http://www.trulyhuge.com/

Žádné komentáře:

Okomentovat