Moje fotka
mentzer's boy paul85pavel@seznam.cz

HAMMER STRENGTH - GROUND BASE

LifelineUSA

ALL STARS HYPER AMINO BCAA

ALL STARS HY PRO 85

pátek 8. července 2011

Trénink HEAVY DUTY-domácí posilovna vs. komerční posilovna

Velká část příznivců  HEAVY DUTY (H.I.T.) tréninku jsou zastánci pro domací trénink než pro trénování v komerční posilovně,já můžu říct,že se  také řadím do kategorie PRO trénink v domací posilovně.Proč?Odpověď je v mém případě jednoznačná.Jelikož jsem příznivcem HD,tak můj trénink musí být proveden v plynulém sledů cviků a toto je první problém,který nám naskytne komerční fitness.


Tady je můj příklad tréninku nohou ve fitness centru,který je doprovázen velkým stresem zda stroj na kterém budu cvičit někdo nezabere a tím pádem mi bude zabráněno provést plynulý trénink od jednoho cviku ke druhému.
Můj trénink nohou ve fitku začínal vždy tak,že jsem se začal rozcvičovat na multiprresu,ve fitku jsme měli jen jeden a tady už byl problém.Multipress byl celkem dost používan,tzn.,že jsem si musel ''zabrat'' multipress,na něm jsem provedl dvě zahřívací série,mezitím jsem sledoval stroj na předkopávaní,jakmile se uvolnily předkopy tak jsem okamžitě přes stroj přehodil ručník abych mohl provést supersérií  předkopávání s dřepy na multipressu případně na legpressu.Další překážka byla,když jsem měl naplánovanou trisérií ve které byl ještě cvik na zakopávaní,jenže už jsem neměl co přehodit přes zakopávání,možná kdybych nosil dva ručníky tak.......
Takže po trisérií jsem okamžitě šel na výpony ve stoji,dal jsem sérií a okamžitě chtěl jít na zkracovačky na stroji,jenže tento stroj byl opět často obsazen tak alternativní cvik zdihy nohou na lavičce,''k sakru lavičky jsou obsazené'',takže zkracovačky na zemi,a potom zdvihy nohou v leže na lavici..................prostě celý trénink doprovázen stresem zda budou stroje nebo stanoviště volné.
Vršek těla cvičit v rychléjším sledů cviku byl absolutně nerealizovatelný,to bych musel cvičit ve velkých fitness které jsou vybaveny minimálně 2x stejnými stroji.
Z tohoto důvodu z mého pohledu je trénink HD nejvíce realizovatelný ve své domácí posilovně kde si můžete připravit nářadí na kterém budete cvičit a nemít obavy jestli vám někdo nesebere činku.......
Dnešní fitness trh nabízí širokou nabídku posilovacích strojů pro domací ůčely,ať už lepší nebo horší.Zejména americký trh je neskutečně široký a nevíte co si vybrat první,český fitness trh je o něco uzší,ale skutečně se dá vybrat kvalitní vybavení které nahradí komerční fitka.
Já ve svém posilovně mám stroj na upažování v sedě,víceučelový stroj TUFF STUFF,velkou činku,jednu lavici,spoustu kg závaží,a nyní jsem začal požívat Bodylastics resistance bands.
Zde je pár fotek:
Kdybych si zařízoval posilovnu v dnešní době,tak bych rozhodně šel do firmy POWERTEC.Tato firma je specialistou na Home Gym,je to rozhodně levnější investice než TuffStuff.
Tady je pár videí strojů Powertec:
Powretec se dnes už prodává i u nás (bohužel když jsem si zařizoval svou posilovnu,powertec jsem u nás nesehnal) a je cenově celkem dostupný.
Pokud bych měl ještě na výběr,uvažoval bych o strojích firmy Bowflex,ale ty se k nám bohužel nedováží.
Kdybych měl víc místa,tak bych se určitě vybavil 5-6 profi stroji,samozřejmě použitými (z bazaru),v americe si Heavy Duty nadšenci často vybavují posilovny především nautilus stroji,ale u nás je to nerealizovatelné především z hlediska financí.V domací posilovně se skutečně dá odcvičit kvalitní trénink (vše také zavisí na financích),výhoda je zejména že si můžete pustit vlastní hudbu,nikdo vás neruší (zejména pokud potkáte známe ve fitku,tak toho vic nakecáte než odcvičíte),všechny obavy z obsazených stanovišť odpadají..............je toho spousta.
Samozřejmě každý má názor jiný,nikomu jej nenutím,pro mě ale vítězí domácí posilovna.
V tomto článku jsem vycházel ze svých zkušenosti jako trénující HD,svých dojmů.....




zdroj videa: youtube ,autor: mentzer's boy

1 komentář:

  1. Nemohu dostatečně poděkovat úvěrové službě pana Pedra a dát lidem vědět, jak jsem vděčný za veškerou pomoc, kterou jste vy a zaměstnanci vašeho týmu poskytli, a těším se na doporučení přátelům a rodině, pokud by potřebovali finanční radu nebo pomoc @ 2% Sazba pro podnikání Půjčka .Přes Kontakt : . pedroloanss@gmail.com

    OdpovědětVymazat