Moje fotka
mentzer's boy paul85pavel@seznam.cz

HAMMER STRENGTH - GROUND BASE

LifelineUSA

ALL STARS HYPER AMINO BCAA

ALL STARS HY PRO 85

neděle 10. července 2011

Nautilus Bulletin 1970-četnost a rozsah cvičení

Četnost a rozsah cvičení:
Předmětem této kapitoly jsou snad nejvíce sporné otázky v oblasti tělesné výchovy dnes;zatímco tam je nějaká dohoda o typech cvičení,které jsou nejvíce efektivní, není nic  co se blíží dohodou na téma, kolik cvičení je nezbytné pro dosažení nejlepších výsledků, nebo jak často by mělo být opakované.Starý výraz, "tisíc různých odborníků, tisíc různých teorií," je téměř doslovně v tomto případě pravdivý.
Přinejmenším z části, tato situace vyplývá ze skutečnosti, že téměř jakékoli množství správného  typu cvičení může produkovat pozoruhodných výsledků ve velmi vysoký procentní test předmětů, proto téměř každá individualita ukáže zlepšení svalové hmoty a síly během krátké doby po uvedení na silový tréninkový program - a tento výsledek se bude vyrábět ve většině případů bez ohledu na skutečné množství cvičení zaměstnaných.
Ale když je to jasný důkaz o účinnosti těchto metod cvičení, alespoň v jednom důležitém ohledu je nešťastná situaci - protože to vedlo k běžně praktikujícím zvykům přetrénování, na rozdíl od řádného školení (tréninku), "jestli nějaké cvičení je dobré, více je lépe", zdá se být společné - i když špatně mylná teorie.
Během druhé světové války, ve velkém měřítku experimenty byly prováděny v této oblasti, a pokud jsem byl schopen určit, výsledky těchto experimentů byly jednomyslně alespoň jedním velkým závěrem, "je tam určitý limit na 'množství' cvičení, které bude produkovat prospěšné výsledky - provádění za tímto bodem, bude vykonávat reverzní vlastní předchozí výsledky, což vede ke ztrátám na hmotnost, stav, a výdrž. "
Přesto, od té doby, bylo jasně prokázáno, že je to téměř doslova nemožné přetrénování, pokud se "intenzita úsilí "se týká,  pro mnoho lidí, se zdá, paradoxní závěry - kde ve skutečnosti žádná paradox neexistuje. Problém zřejmě je jedním z názvosloví, jednoduché-li rozšířený - nedorozumění,termíny, "množství cvičení" bylo zmatené s "intenzitou úsilí."
A zmatené to bylo, na velkém měřítku - a tak vidíme tisíce příkladů jednotlivců
školení, stejně jako dvacet nebo více hodin týdně, někdy i po dobu několika let, v pokusech k lepšímu jejich pokroku, kde ve skutečnosti by  mnohem lepších výsledky byly vyrobeny v naprosté většině případů, pokud takové školení byla omezené na maximálně ne více než pět hodin týdně cvičení. A v autorově názoru, nejlepších výsledků se bude vyrábět v nejméně devadesát procent všech případech, školení je omezena na méně než čtyři hodiny týdně.
Ale - protože tyto programy maratonového školení bude produkovat označení stupněm výsledky, pokud by pokračovaly dlouho - to je téměř nemožné přesvědčit lidi, kteří upadli do takových tréninkových návyku, které ještě lepší výsledky by byly vyrobeny v mnohem stručnější rutinní cvičení.
Nedávný článek popisoval vzdělávání běžné, že jeden mladý muž má trénovat po dobu sedmi let, čtyři hodin denně, sedm dní v týdnu-dvacet osm hodin na týdenní školení a jeho výsledky, na konci, byly docela dobré - ne-li velkolepé. Ale je to autorovo tvrzení, že mnohem lepších výsledků by mělo za následek daleko méně času z praxe vzdělávání (tréninku), že vyžaduje pouze asi patnáct procent (15%) na týdenní
čas, který tato osoba strávila výcvik - a je-li dokonce ve stejné míře výsledků,mohly by být vyrobeny v jedné třetina za uplynulý čas, pak je zřejmé, že pouze pět procent (5%) z tohoto předmětu je trénink který by byl vlastně požadován.
Aktuální požadavky na výkon se liší na individuálním základě, samozřejmě - ale ony se liší v takovém rozsahu,na pořadí dva-tisíce procent (2.000%), jak bylo uvedeno ve výše uvedeném příkladu? Myslím, že ne.
Naopak, myslím, že tento jedinec má jen vyvinutou toleranci k tomuto množství cvičení -a nemohu věřít, že to je aktuální požadavek.
V rámci autorova osobních zkušeností, tam byly doslova stovky příkladů jednotlivců,které prokázaly mnohem lepší výsledky než ti co produkovali výše zmíněných předmětů - při nácviku celkem méně než tři procenta (3%) z počtu cvičení hnutí, které jí byly zaměstnány (trenovány) v období sedmi let.
Toto je pravda - jak to je - pak to, co je možné omluvou pro tak rozsáhlé vzdělávací programy? "Nesprávné úsilí, "zdá se - autorovou,za jedinou možnou odpověd však takové nemístné úsilí je zaměstnán na velkém měřítku,v desítkách z tisíce případů.
Ale co výsledky výzkumu naznačují? Před dvaceti lety, v průběhu experimentů prováděných autorem na jeho vlastní osobu, nejvyšší stupeň výsledky přišly z programu omezených na čtyři hodiny týdně tréninku - třikrát týdně tréninky přesně, jednu hodinu a dvacet minut.
A když jsem si plně vědom toho, že výsledky získané na základě jednoho takového případu nemájí žádný skutečný význam, ta zkušenost byla alespoň natolik velká, aby mě přesvědčila, že pak častějši praktiktikování tréninkových programů by se zlepšila, pokud se sníží, pokud se týdenní tréninkový čas byl zaujatý. Toto přesvědčení bylo primárně založeno na skutečnost, že jsem předtím byl na odborné přípravě více než dvakrát tolik a,že můj postup byl u klidu po dobu několika týdnů - ale pak, téměř okamžitě po snížení mého tréninku o přibližně šedesát procent (60%), jsem začal získávat  jak na velikosti tak i síle.
Na mnohem redukované tréninkové programy,byl můj postup daleko rychlejší, než kdykoliv předtím  - a  velmi rychle jsem dosáhl nové úrovně ve svalové velikosti a sílové úrovni, které jsem měl dříve považováne za nemožné pro mě jako jednotlivce.
Ze zkušenosti to došlo v době, kdy jsem byl trénován po téměř deset let - za tu dobu jsem se snažil téměř doslova "všechno" v mé pokusy o lepší můj pokrok. Nic jiného se na tom nepodílelo,kromě snížení množství cvičení, které jsem dělal předtím, jinak,trénik zůstal nezměněn.Prováděl jsem přesně stejné cvičení v přesně stejným způsobem, snížil jsem pouze počet "sad" každého cvičení a četnost tréninku.
Ale zatímco jeden takový příklad dokazuje, téměř nic o mě, toto osobní zkušenost byla dost na to ke  spuštění mého myšlení do nového směru, od té doby jsem téměř všechny mé zájmy zaměřil na pokusy určit přesnou délku tréninku,čas potřebný k výrobě nejlepších možných výsledků ve většině případu.O dvacet let později, váha důkazů je prostě nesporná, "téměř ve všech případech, nejlepší výsledky z
těžkého cvičení se budou vyrábět v praxi ve velmi omezený počet složeného cvičení, které zahrnují hlavní svalové hmoty v těle, a toto školení (trénink) by měl být omezen na nejvýše pět hodin týdenní školení (tréninku) v každém případě a asi čtyři hodiny ve většině případů. "
V praxi jsou nejlepší výsledky obvykle vyráběny třemi tréninky týdně,méně než jednu hodinu až jednu a půl hodiny !!!

Publikováno se svolením Johna Turnera.

Žádné komentáře:

Okomentovat